Houbový koláč

Recept na houbový koláč.

Vhodné pro 2 fázi. 

Co budete potřebovat na 2 porce: 

Těsto:

Náplň:

  • Mističku hříbků (nebo žampiónů),
  • 1 lžíce nízkotučného tvarohu,
  • jeden až dva žloutky,
  • půlku červené cibule,
  • sůl, pepř, tymián.

Postup:

Do mísy dejte sypkou směs na omeletu, nalijte jednu odměrku vody, přidejte jeden bílek, sůl, kmín a vše mixérem rozmixujte do bílé pěny. Přelijte do kulaté malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Těsto dejte předpéct na 200 °C asi 10 minut.

Mezitím si připravte náplň. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a orestujte na minimu oleje, přidejte houby, sůl, kmín a chvilku poduste. Potom houbovou směs promíchejte s jedním tvarohem, přidejte sůl, pepř, tymián a jeden nebo dva žloutky. Hotovou náplň přelijte na předpečený korpus a zapékejte ještě asi 25 minut do růžova. Lépe je nechat koláč trochu vychladit, lépe se potom krájí.