Recept na italskou cuketovou polévku.
Jídlo je vhodné od 1. fáze keto diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- Lžíci olivového oleje,
- 1 lžíci nadrobno nasekaného česneku,
- hrst nasekaných bazalkových lístků,
- mořskou sůl a mletý pepř,
- cukety (nejlépe středně velké), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky,
- 750 ml vody nebo zeleninový vývar,
- hrst nasekané hladkolisté petrželky,
- 1 odměrka zeleninové KetoMix polévky,
- 1 lžička zakysané smetany na ozdobu.
Postup:
Na středním plameni rozehřejte v pánvi olivový olej. Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepřete, zalijte vývarem nebo vodou a vařte 8 minut. Potom sejměte z plotýnky a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte petrželku. Osolte podle chuti. Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem. Do své porce nezapomeňte rozmíchat jednu odměrku KetoMix zeleninové polévky.