Víte, že špagety bolognese nevznikly v italské Bologni, ale že jsou oblíbené hlavně v západní Evropě a v Americe? V Itálii byste podobné těstoviny našli spíš pod názvem Al ragú. Boloňské špagety jsou skvělou volbou na rychlý oběd či večeři. Vyměňte běžné špagety za konjakové a přidejte nízkokalorický KetoMix kečup. Nejen že si pochutnáte, ale udržíte svá kila pod kontrolou.
Recept je vhodný od 1. fáze diety. Ale nezapomeňte, že tímto receptem nenahrazujete žádné z pěti denních jídel. Tento pokrm můžete přidat k dietě KetoMix jako jídlo navíc.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- Konjakové špagety KetoMix,
- nízkosacharidový kečup KetoMix,
- 15 g řepkového oleje,
- 30 g cibule,
- 75 g řapíkatého celeru,
- 50 g mletého libového masa,
- sůl a pepř,
- bazalka.
Postup:
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Přidejte cibulku a po chvíli i maso. Osolte, opepřete a opečte dohněda. Směs zalijte trochou KetoMix kečupu a ještě chvíli povařte. Pro zvýraznění chuti můžete přidat i trochu vývaru (není nutné). Mezitím si připravte konjakové špagety. Nálev vylijte a špagety důkladně propláchněte vodou. Servírujte s omáčkou bolognese a ozdobte bazalkou.